3 milioane de euro pentru programe doctorale in domeniile agronomic si veterinar

fonduri-europene3Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ’’Ioan Ionescu de la Brad” din Iasi si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ’’Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, au castigat un proiect european de peste 12,5 mil. lei (aproximativ 3 mil. euro) pentru formarea a 121 de cercetatori doctoranzi si 72 de postdoctoranzi in domeniile agronomic si medical veterinar.

Prin acest proiect, doctoranzii vor beneficia de o bursa lunara in cuantum de 1.800 de lei, iar postdoctoranzii de o bursa lunara de 3.700 de lei.

Proiectul va asigura integrarea tinerilor cercetatori in aria europeana a cercetarii, prin participarea lor la evenimente stiintifice de profil (conferinte, seminarii, workshop‐uri), la vizite de studiu externe, precum si la stagii de cercetare externa cu o durata de maxim 4 luni (pentru cercetatorii doctoranzi), conform unui comunicat al USAMV Cluj.

Activitatea de cercetare a bursierilor doctoranzi si postdoctoranzi implicati in proiect va fi materializata prin publicarea de articole in reviste indexate in diferite baze de date internationale, prin elaborarea a doua rapoarte de cercetare, precum si prin prezentarea de lucrari stiintifice la simpozioane nationale si internationale.

Proiectul ’’Programe doctorale si postdoctorale pentru promovarea excelentei in cercetare, dezvoltare si inovare in domeniile prioritare agronomic si medical veterinar, ale societatii bazate pe cunoastere” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1. ’’Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, Domeniu major de interventie 1.5. Programe doctorale si postdoctorale in sprijinul cercetarii. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Sursa: www.gazetadeagricultura.info

This entry was posted in Financiar, Finantari si credite and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *