Federatia Nationala PRO AGRO se intareste cu inca 2 organizatii

Federatia_Pro-AgroAsociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) si Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federatiei Nationale PRO AGRO, intarind astfel pozitia federatiei in raport cu administratia nationala si cea europeana. Astfel, PRO AGRO este formata astazi din 16 organizatii reprezentative in sectorul agricol.

“Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania este cea mai mare asociatie la nivel national, structura sa acoperind intreaga tara, prin filialele judetene si magazinele « APICOLA ». ACA este membru APIMONDIA din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat si perfectionat continuu creand un sistem integrat unic de invatamant, cercetare, productie si valorificare”, a declarat Alexandru Jurconi, presedintele PRO AGRO.

DespreARBIO, presedintele PRO AGRO a spus ca “este o organizatie in plina ascensiune, reprezentata in Asociatia Europeana pentru Biogaz (EBA) si Asociatia Europeana pentru Biomasa (AEBIOM). Sectorul Bioenergetic (Biocombustibili, Bioetanol, Biofertilizatori Biomasa, Biogazul si Digestia Anaeroba,) fiind in stransa corelare cu sectorul agrozootehnic si necesar pentru cresterea competitivitatii si rentabilitatii producatorilor din agricultura si industria alimentara romaneasca.

Federatia Nationala PRO AGRO are in prezent 16 membrii, din care 6 fondatori. Este o organizatie profesionala infiintata in 2012 de si pentru producatorii din agricultura, industria alimentara si servicii conexe din Romania. PRO AGRO promoveaza, reprezinta, sustine si apara intereselor membrilor organizatiilor profesionale reprezentative la nivel national in raporturile cu institutiile europene si nationale publice si/sau private.

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania este o organizatie profesionala care reprezinta interesele apicultorilor. ACA s-a format din 1958 si are in componenta sa filiale si societati comerciale in 40 de judete, cooperativa Albina Melifera, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura si Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz este o organizatie profesionala infiintata in 2012 care reprezinta interesele producatorilor de Bionergie in vederea organizarii pietei, elaborarii unor structuri si modele care pot fi usor de urmarit si aplicat de toata lumea. ARBIO reuneste 46 de societati comerciale nationale si internationale importante din domeniu.

 

 

 

Sursa: www.gazetadeagricultura.info

This entry was posted in Asociatii, Politica agricola. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *