Pilaf de prepelite

Pentru 6 portii: 3 prepelite, 250 g orez, 100 g unt, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper.

Prepelitele se curata ca in retetele anterioare, se sareaza, se introduc inauntru, se leaga cu ata, se aseaza intr-o cratita cu unt, se acopera si se inabusa pana capata o culoare aurie. Intre timp se misca cratita intorcand si prepelitele.
Apoi se scot in alt vas, iar in untul ramas se prajeste ceapa taiata marunt si se adauga orezul ales, spalat si bine scurs de apa.
Se stinge orezul (dupa ce sa prajit impreuna cu ceapa 5-6 min.) cu de doua ori si jumatate mai multa apa clocotita decat cantitatea de orez.
Se adauga foaia de dafin, boabele de piper, se potriveste de sare si se da in fiert 5-6 minute., dupa care se amesteca si peste orez se aseaza prepelitele (fara ata) taiate in doua sau in patru.
Se acopera si se introduc in cuptorul incalzit cu usa deschisa, unde se tin 20-25 min.

This entry was posted in Retete culinare. Bookmark the permalink.

Comments are closed.