Prepelite la tava

3 prepelite, 50 g unt, foi de vita, 3 felii de slanina, 1 pahar de vin sau supa de oase, 1 lingura de coniac, sare.

Curatatul prepelitelor si pregatirea lor de fac la fel ca la reteta precedenta.

Prepelitele astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig 20-25 min. si, intre timp, din cand in cand se stropesc cu sosul din tava, care se lasa din ele.
Cand sunt aproape gata, se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase.
Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos, aceasta nu are gust bun).
Se servesc pe un platou rotund, cu garnitura de pilaf de orez, asezate la mijloc ca o piramida in jurul caruia se aranjeaza prepelitele (fara slanina), cu pieptii in sus, iar pe deasupra se toarna sosul.

This entry was posted in Retete culinare. Bookmark the permalink.

Comments are closed.