Salonul Calului devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitatiei din Romania

Salonul_Calului_2014A treia editie propune in premiera doua zile de spectacol ecvestru si sase zile de concursuri internationale de echitatie de inalt nivel.

A treia editie a Salonului Calului — Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activitatilor sportive, de divertisment si de show ecvestru din Romania, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitatiei, gratie noii sale formule mai ample, mai versatile si foarte creative. Evenimentul reia dubla formula consacrata la primele doua editii, insa propune in premiera doua zile de spectacol ecvestru (week-end-ul 27-28 septembrie), respectiv un maraton competitional dedicat disciplinelor echitatiei: 6 zile de concursuri nationale si internationale de echitatie de inalt nivel (29 septembrie—5 octombrie). 

Salonul Calului a pregatit, si de aceasta data, un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobatii, voltije, ‘Pas de deux’ — dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii, demonstratii de ponei cu copii, proba sportiva ‘Ride & drive’, unde masinile si caii se intrec in viteza si frumusete, concursul cu premii ‘Cel mai frumos costum retro de la hipodrom’, Cupa Salonul Calului etc. Agenda include si cateva programe in premiera: demonstratie ecvestra si moto sau spectaculosul ‘Sut si gooooool!…din sa!’— meci de polo calare, curse de trap si de galop, demonstratie de atelaje in nocturna, demonstratii Gighit etc.

In perioada 29 septembrie—5 octombrie, partea competitionala a Salonului Calului ridica semnificativ standardele sportive ale echitatiei din Romania, prin Concursul international de sarituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar si prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. De asemenea, se va da startul unui concurs devenit traditional: Concursul international de sarituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucuresti — Bucharest Grand Prix, aflat la a patra editie consecutiva. La startul modulului competitional si-au anuntat prezenta in jur de 100 de cai din tara si din Europa, dar si specialisti de prestigiu precum arbitrul international Gilbert Rémy (Luxemburg), un vechi sustinator al Salonului Calului. In perioada 29 septembrie-1 octombrie, clubul va gazdui un modul intermediar dedicat prezentarilor de cai si de produse ecvestre specifice, precum si pregatirilor pentru primirea sportivilor internationali.

‘A treia editie a este deplina confirmare si consacrare a unui eveniment complex si ambitios in Romania, care s-a transformat pe parcurs, asa cum ne-am dorit inca din faza de proiect, intr-un brand romanesc original si provocator. Fata de primele doua editii, sa le spunem de familiarizare a publicului cu frumusetea sportului nobil, am conceput aceasta a 3-a editie ca pe un regal al sportului ecvestru. Manifestarile de inalt nivel competitional aflate in pregatire pentru editia a treia, respectiv Concursul international de sarituri peste obstacole creditat FEI CSI*, Bucharest Grand Prix — Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, aflat la a 4-a editie, anvergura tehnica si nivelul ridicat al probelor si al concurentilor invitati la aceasta editie consacra Salonul Calului ca platforma sud-est europeana a echitatiei sportive’, a declarat dr. Ozana Moraru, presedintele clubului Equestria (foto). 

Organizat de clubul de echitatie Equestria din Tancabesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model ce are tema de inspiratie faimosul Salon du Cheval din Paris. 

Partenerii traditionali ai evenimentului sunt, ca si la editiile anterioare: Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Farmexpert, Romelectro, Jockey Club Roman etc. 

Parteneri media: Antena 3, Gazeta Sporturilor, Ziare.com, Business24.ro, Luxury, Photo Magazine, City Compass, Romania-Insider.com, The Money Magazine, The Intelligent Life — The Economist, Tonica, Senso Tv, totuldespreanimale.ro, dalar.ro. 

Despre Equestria

Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, si detine 55 cai (25 proprii si 30 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si adulti, si amatori sau profesionisti. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI — Longines Grand Prix.

Sursa: www.gazetadeagricultura.info

This entry was posted in Cabaline, Competitii, Targuri si expozitii, Zootehnie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *