Un sfert de secol de Agromalim: 11-14 septembrie 2014

vitei_artBigÎn perioada 11–14 septembrie 2014, în cadrul complexului Expo Arad, se desfăşoară a XXV-a ediţie a Târgului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje Agromalim. Aproximativ 250 de expozanţi vor fi prezenţi la cel mai mare târg agricol din vestul ţării. Ediţia din acest an va avea ca temă principală PNDR 2014-2020.

Cu o experienţă şi tradiţie de 24 de ani în organizarea evenimentelor agricole, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad propune şi în acest an o ediţie specială pentru unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul agriculturii din România.

Aproximativ 250 de expozanţi vor fi prezenţi la cel mai mare târg agricol din vestul ţării

Standurile expozanţilor vor acoperi întreaga suprafaţă interioară (4.500 mp) şi exterioară (25.000mp) a acestuia.

Prin prezenţa celor aproximativ 250 de expozanţi din România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Slovenia și Polonia, evenimentul se adresează atât fermierilor care deţin exploataţii mari, cât şi micilor fermieri, agenţilor economici din industria alimentară şi reprezintă o bună oportunitate pentru stabilirea de noi contacte, informare asupra ultimelor noutăţi, promovare, lansare de noi produse şi servicii, testarea pieţei, analiza concurenţei, etc.

La Agromalim 2014 vor fi prezenți toți marii producători și comercianți de mașini și utilaje agricole prezenți pe piața din România, vor participa firme care oferă inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanță și financiare, reviste, cărți și cataloage de specialitate.

Tema Agromalim 2014: PNDR 2014-2020

Ediţia din acest an va avea ca tema principală PNDR 2014-2020. Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale care vor fi prezenți la eveniment vor oferi informații privind măsurile propuse în perioada 2014-2020, schemele de susținere a fermierilor prin diferitele programe de finanțare europene și naționale, precum și politicile pe care doresc să le implementeze în perioada următoare.

13 şi 14 septembrie – Zilele crescătorilor de animale

Zilele de 13 şi 14 septembrie, organizate cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale – Păstorul Crişana, Mioriţa Chişineu Criş, ASVAC Arad și AGCTR Arad – al ANARZ Bucureşti şi OARZ Arad – vor fi dedicate crescătorilor de animale.

miss-agromalim-2013_b

În cadrul ediţiei din acest an a Expoziţiei de Animale de Rasă, care se va desfăşura pe toată perioada târgului, vor fi expuse taurine, ovine şi caprine ale membrilor asociaţiilor de crescători, vor avea loc întâlniri ale acestora, vor fi bonitate (sâmbătă) şi premiate (duminică) cele mai frumoase exemplare expuse. Tot duminică se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălţată Românească și se va alege Campioana la rasa Holstein Friză. Cabalinele şi animalele de hobby se vor număra printre atracțiile vizitatorilor.

Peste 30 de producători, în cadrul Salonului de produse tradiţionale

După succesul de la ediţiile precedent, Salonul de produse tradiţionale va fi reeditat și în acest an. Aproximativ 30 de producători membri ai Asociaţiei Arădeanca, dar și alți producători vor fi prezenţi și în acest an la evenimen, cu o ofertă generoasă.

Programul Agromalim 2014

Pe întreaga perioadă a târgului vor avea loc întâlniri de afaceri, prezentări de firmă şi conferinţe tematice.

Joi, 11 septembrie
11.00 – 11.40 – Deschidere oficială
18.00 – Închidere program de vizitare

Vineri, 12 septembrie
10.00 – Deschiderea târgului
10.00 – Măsurile din PNDR 2014 – 2020. Alte forme de sprijin pentru agricultori pe diferitele programe naționale și europene de finanțare și susținere a agriculturii – pavilion B parter (amfiteatru); Organizatori: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Camera de Comerț Italiană pentru România
11.00 – 16.00 – Întâlniri de afaceri pe domeniul agriculturii și industriei alimentare între firme românești și străine
13.00 – 15.00 – Întâlnirea regională a consultanților agricoli; Organizator: Camera Agricolă a județului Arad – Oficiul de Consultanță; Moderator: dr. Ing. Alda ADAM
15.00 – Întâlnirea Asociațiior Crescătorilor de Ovine
18.00 – Închidere program de vizitare
19.00 – Întâlnirea Asociației Presei Agricole din România

Sâmbătă, 13 septembrie
10.00 – Deschiderea târgului
10.00 – 16.00 – Întâlnirea Asociației Gospodarilor Maghiari
11.00 – 13.00 – Programarea PNDR 2014 – 2020 și dezvoltarea microregională prin intermediul Grupurilor de Acțiune Locală – Federația Națională GAL
12.00 – 15.00 – Bonitarea taurinelor expuse în târg
18.00 – Închidere program de vizitare

Duminică, 14 septembrie 
9.00 – Deschiderea târgului
12.00 – 14.00 – Prezentarea animalelor expuse si premierea celor mai reușite exemplare
15.00 – Extragere tombolă vizitatori
16.00 – Închiderea târgului

Tombola vizitatorilor, organizată cu sprijinul Revistei Ferma

Cu sprijinul Revistei Ferma, principalul partener media al evenimentului, va fi organizată o tombolă cu premii oferite de firmele expozante. Tot pentru vizitatori se asigură transport gratuit în oraş, accesul acestora la târg realizându-se fie contracost, pe baza biletului de intrare, fie gratuit pe baza invitaţiilor primite de la organizatori sau expozanţi.

castigator-marele-premiu-agromalim_b

 

 

Sursa: www.agroinfo.ro

This entry was posted in Targuri si expozitii and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *