Despre broileri

Ce sunt broilerii?

Cateva cuvinte in mare despre puii de carne numiti si broileri.

Un broiler este de fapt “orice găină” (Gallus gallus domesticus) care este reprodusa si crescuta exclusiv pentru productia de carne.

Majoritatea broilerilor (folositi in scop comercial) ajung la greutatea de sacrificare in 4 pana la 6 saptamani, desi rasele comune cu crestere mai lenta ajung la aceeasi greutate in aproximativ 14 saptamani.

Puiul broiler (standard) are culoarea penajului alba si pielea galbuie.

Acesti broileri au aparut in urma incrucisarilor a diferite rase de gaini de carne, a produselor acestora si astfel, dupa multe incrucisari, a aparut un hibrid de carne (sunt defapt mai multi hibrizi) care are o crestere foarte rapida, cu spor mare in greutate, cu o conversie foarte buna a furajelor specializat doar pe productia de carne.

Bineinteles, din cauza cresterii acestor pasari strict pentru productia de carne si a dirijarii selectiilor doar spre acest aspect, au fost lasate in urma alte caracteristici ale gainilor, cum ar fi productia de oua, rezistenta la frig, boli, etc., si totodata au aparut, din cauza cresterii rapide, alte mici probleme cum ar fi: probleme cu picioarele, cu articulatiile, probleme respiratorii, etc.

Motivul pentru care acești pui cresc atât de mari, intr-un timp scurt este ca sunt specializati exclusiv pe productia de carne.S

Se pot scrie multe lucruri despre puii de carne dar credem ca acum ați înțeles ce este mai important despre acești pui.

Comments are closed.

Fermier Online ® - Toate drepturile rezervate - Realizat de: www.sergiupeperigeanu.com