Despre noi

Nu avem o ferma de prepelite si nici nu crestem intensiv aceste pasari. Avem prepelite pe care le crestem pentru consumul nostru si pentru ca nu consumam toate ouale, o parte din ele le vindem. Nu facem din asta o afacere si nici nu traim din asta, este doar o activitate de care ne ocupam in timpul liber.

Am inceput sa crestem prepelite din 2013, dar o perioada de aproape 2 ani am renuntat la ele. In 2017 am inceput din nou.

Pentru ca le tinem pentru noi, si hrana pe care le-o dam incercam sa fie cat mai naturala, dar din pacate nu este bio. Sa fim sinceri nici nu credem ca exista hrana bio pentru prepelite (sau pentru alte animale) pentru ca acestea sa faca si ouale bio pentru ca, costurile ar fi prea mari si asta ar insemna sa producem toate cerealele singuri, efectiv cu sapa in mana. Asta nu se poate. Hrana pentru ele o producem noi exculusiv din porumb, grau, srot de soia, calciu plus cateva vitamine si minerale (2% din furaj), toate acestea amestecate dupa o reteta care am folosit-o de la inceput. Nu folosim nici un fel de aditivi sau hormoni de crestere, medicamente, anitibitice sau orice altceva pentru accelerarea productiei. Aceasta mancare este cat de naturala se poate in conditiile zilelor noastre si bineinteles sanatoasa pentru prepelite. Daca am putea sa le crestem afara in libertate, probabil am renunta si la cantitatea mica de vitamne si minerale pe care le-o administram in mancare, dar pentru ca nu este posibil, trebuie sa le ajutam putin, ca ele sa aiba toate elementele necesare ouatului si dezvoltarii normale din furajul pe care il mananca.

 

 

O sa va tinem la curent cu activitatea din crescatoria noastra prin sectiunea Noutati

Deasemenea ne puteti urmari si pe canalul de Youtube

 

Va urma…

 

 

Comments are closed.

Fermier Online ® - Toate drepturile rezervate - Realizat de: www.sergiupeperigeanu.com