Despre oua

Medicina naturista chineza, considera ca ouale de prepelita au efect terapeutic deosebit asupra organismului uman.

Sunt nenumarate informatii pe internet despre beneficiile oualor de prepelita si consideram ca in mare parte lucrurile sunt cunoscute, asa ca o sa trecem in revista doar aspectele generale ale acestor oua.

Calitatile terapeutice se datoreaza numarului mare de vitamine si minerale care le contine: vitaminele A,B, B1, B2, D3, E (ceva mai mult decat ouale de gaina), fosfor (de 2 ori mai mult decat oul de gaina), fier ( de 2 ori mai mult decat oul de gaina), calciu, zinc, sulf si potasiu. Continutul de colesterol este aproape inexistetnt.

Ce contine oul de prepelita: oul de prepelita contine 13 % proteine. 100 g de albus de ou de prepelita contin 11.30 g proteine, iar 100 g de galbenus de ou de prepelita contin 16 g proteine. Albusul oului de prepelita nu contine grasimi si colesterol. 100 g de galbenus de ou de prepelita contin 31.5 g grasimi si 844 mg colesterol (din care o proportie mai ridicata de HDL colesterol, colesterol bun). 100 g de oua de prepelita contin 3.6 g grasimi saturate, 4.3 g grasimi mononesaturate si 1.3 g grasimi mononesaturate. De asemenea, 100 g de oua de prepelita contin 44 mg acid gras Omega 3 si 940 mg acid gras Omega 6. (Sursa: https://www.facebook.com/I.T.Lucian/)

Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, se folosesc in afectiuni precum TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate. Un un efect benefic asupra sistemului circulator, imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica, imbunatatesc memoria, ajuta la cresterea si dezvoltarea copiilor.

Cura cu oua de prepelita

Curele bazate pe oua de prepelita sunt de mai multe tipuri, in functie de afectiunile care trebuie tratate.
Ouale se administreaza dimineata, pe stomacul gol, inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg.

Pentru ca e mic, se poate sparge intr-o lingura, si se lasa sa alunece pe gat. Daca nu puteti sa sa suportati oul crud in gura, se poate freca cu o lingurita de miere sau putina pulpa de fructe. Micul dejun de serveste dupa aproximativ o ora. Persoanele cu ulcer sau anemie pot sa ia micul dejun in jumatate de ora. Nu se recomanda consumul de cafea sau alcool pe perioada regimului. Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani in cazul adultilor si dupa trei luni la copii.

1. CURA DE 120 DE OUA – pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.

2. CURA DE 240 DE OUA – pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

Mod de administrare :

– cura cu 120 de oua se va face în 25 de zile, în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi pâna în a 25-a zi câte 5 oua.

– cura cu 240 de oua se face în 49 de zile, în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi si pâna în a 49-a zi, se iau câte 5 oua pe zi.

Cum se deruleaza un asemenea tratament cu oua de prepelita ?

Ouale se administreaza dimineata, inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera le recomandam amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.

In timpul ce se face cura cu oua de prepelite, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.

Cura cu oua de prepelita se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni. 
Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si – de ce nu – de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse si le-am notat.

Este foarte important sa se consume oua proaspete:

1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:
Se pot administra cate doua oua zilnic.

2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:
Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.

3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:
Se pot administra cate trei oua zilnic.

4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:
In primele patru zile – cate trei oua pe zi;
Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi;
In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.

5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:
Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.

6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:
In primele doua zile – cate trei oua pe zi;
In a treia zi – patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi;
In a 49-a zi – trei oua pe zi;
In a 50-a zi – doua oua pe zi.

Actiuni terapeutice :
– normalizarea activitati inimi
– vindeca bolile de rinichi si ficat
– ajuta digestia, regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul
– întareste memoria
– sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa urmeze un regim alimentar
– stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului la copii

Cura cu oua de prepelita :
– ulcer 120 bucati
– tulburari digestive 120 buc
– arteroscleroza 240 buc
– astm bronsic 240 buc
– anemie 240 buc
– scleroza coronanina 240 buc
– colesterol 240 buc
– hipertensiune 120 buc
– rinichi 240 buc
– diabet 240 buc
– tbc 240 buc
– migrene 240 buc
– nevroze 240 buc
– boli de ficat 240 buc
– potenta 240 buc

Ouale se iau crude, întepându-le si sorbindu-le direct din gaoace sau sparte si amestecate cu produse naturale : miere de albine, lamâie, brânza de vaci proaspata.
Ouale se iau dimineata, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. Dupa 20 de zile de pauza cura se poate repeta. Ouale se pastreaza în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheta. Cantitatea ce trebuie consumata se scoate de cu seara din frigider, pentru a fi digerata la temperatura camerei.

În timpul curei sunt interzise bauturile alcolice.

***Aceste informatii nu sunt oferite de persoane cu pregatire in domeniul nutritiei sau de medici specialisti, fiecare persoana le foloseste pe propria raspundere***

Comments are closed.

Fermier Online ® - Toate drepturile rezervate - Realizat de: www.sergiupeperigeanu.com