Furaj pentru pui

Cum hranim puii de carne?

In mare parte puii de carne pot fi hraniti cu orice fel de cereale, dar nu doar cu cereale, cu orice mănâncă o găină obișnuita în general.

Cea mai ușoară metoda de hrănire este cea cu cereale macinate.

In functie de cerealele folosite sau de amestecul de cereale folosit, rezultatele vor fi, bineînțeles, diferite.

De ce nu se cresc puii de carne doar cu cereale? Cresterea puilor de carne (si a tuturor animalelor crescute pentru carne) doar cu cereale (porumb, grau) nu este de foarte mare ajutor din cauza continutului scazut de proteine pe care il au cerealele.

Noi in afara de porumb și grau mai adăugăm in hrana puilor srot de soia si srot de floarea soarelui pentru a ridica puțin procentul de proteina din furaj. Ne-am gândit sa adaugam în loc de acestea mazare, care are un continut mai crescut de proteine decât cerealele, dar nu știm exact cum vor reacționa puii la un astfel de furaj.

Pe lângă acestea mai adăugăm în furaj calciu furajer (cam 5%) care ii ajuta la dezvoltarea sistemului osos și un amestec de vitamine și minerale, numit premix (1,5%) care le asigura un plus de vitamine și ii ajuta la o mai buna asimilare a hranei.

În afara de acestea nu folosim nici un fel de proteina animala, aditivi furajer sau hormoni de crestere, medicamente, anitibitice sau orice altceva pentru accelerarea productiei.

Aceasta mancare este cat de naturala se poate in conditiile zilelor noastre si bineinteles sanatoasa pentru pui și pentru noi.

 

 

Comments are closed.

Fermier Online ® - Toate drepturile rezervate - Realizat de: www.sergiupeperigeanu.com