Reteta – oua de prepelita murate

Ingrediente (pentru un borcan de 800 ml):

35-40 oua de prepelita;
400 ml apa;
30-40 ml otet
sare, cimbru, foi de dafin, leustean, marar, piper, ienibahar.

MOD DE PREPARARE

Ouale de prepelita se fierb tari la foc mic ca sa nu se crape. In apa in care se fierb se adauga sare pentru ca ouale de prepelita sa se decojeasca mai usor. Dupa ce au fiert, ouale de prepelita se tin in apa rece, se decojesc, apoi se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.
Se fierbe o saramura din apa, otet, si restul ingredientelor prezentate mai sus. Cantitatea de ingrediente nu este fixa, aici depinde de preferintele si gustul fiecaruia.
Dupa ce fierbe saramura se limpezeste, se lasa la racit si se toarna printr-o strecuratoare fina in borcanul in care am pus initial ouale de prepelita.
Se pastreaza la loc racoros, chiar si in frigider. Se pot consuma chiar si dupa doua-trei zile, dupa ce au luat aroma ingredientelor din saramura.
Se pot servi ca atare sau ca o completare la garnitura pentru friptura.

This entry was posted in Retete culinare. Bookmark the permalink.

Comments are closed.